Art & Architecture + [shop]

Chiba, Prefettura di Chiba, Giappone: Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects

This salon is located in the prefectural road in front of Chiba Station where a monorail comes and goes.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

We planned the two-story hair salon. in a condition called the ten years fixed-term land leasehold, it is requiredthe coexistence as an intelligent architecture and effective interior.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

In the big roof covering the second floor as a main, it is made from a gabled roof-shaped by the warren truss with a light steel frame.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

It is matched up steel materials as thin as possible, for example chord members of 60×60mm, lattices of 40×40mm, and roof purlins of 60×30mm.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

The contrast of the structure painted white and sheathing boards, applying to the furniture and fixtures, let them fused their visual expression.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

Glass entrance doors lead into a reception and waiting area that occupies the front half of the ground floor.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

The facade of the big glass viewed from the frontal road, raises the internal aspect contributed a sense of unity.

Hair Do by Ryo Matsui Architects

In restrictive temporal axis, it is expected that the salon is integrated into as a picture frame of the city to contribute to local activation.

Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects
Hair Do by Ryo Matsui Architects

Location: Chiba, Chiba Prefecture, Japan Architects: Ryo Matsui Architects Inc Structural Design: Ryo Kuwako Construction: Nichinan Iron Corporation Total floor area: 220.8 sqm Photographs: Daici Ano

2.3/10 (874)